Redőnyös takarás

Kültéri és beltéri medencék esetében is használható medence takarási mód. A redőnytakaró a víz felszínén lebeg, hatékonyan gátolja a párolgást, jelentősen csökkentve ezáltal a medence hőveszteségét. Biztonsági szempontból is alkalmas megoldás lehet, mert a gyerekek, állatok de még a felnőttek súlyát is elbírja a takaró, feltéve, hogy a medence peremén körbefutó korlát kerül kialakításra, amely a redőnytakaró szélét szükség esetén alátámasztja. Esztétikus medence takarás biztosítható ezzel a technológiával. Elsősorban beltéri alkalmazásra javasoljuk, mert a külső szennyeződésekkel szemben nem kellően hatékony.

 

 

A különböző gyártmányú redőnyös takarók árai nagy mértékben eltérhetnek, ami elsősorban az alkalmazott redőnylamellák eltérő árának a következménye. A legolcsóbb lamellák PVC-ből készülnek, viszonylag vékony profillal. Az igényesebb PVC lamellák vastagabb profillal készülnek, többféle színben rendelhetők, sőt létezik áttetsző vagy szolár kivitel is, amelynél a víz felöli része a profilnak fekete (hőelnyelő). Szolár lamellák készülhetnek a hőterhelésre kevésbé érzékeny polikarbonát alapanyagból is. Ez utóbbi és a legegyszerűbb PVC profil ára között kb. 2 – 2,5-szeres különbség van! Nagyobb mechnanikai ellenállóképességgel bírnak a tömör, habosított PVC-ből készült lamellák. Ezek árfekvése a polikarbonát alapanyagú profilok árfekvésének felel meg.
Kültéri medencék téli lefedésére nem alkalmazható a redőnyös fedés, kivéve, ha víz befagyását temperálással megakadályozzuk. A jégbe fagyott lamellák károsodhatnak, tönkremehetnek.
Redőny profil típusok