Kiegészítők

« 1 A 4 »

Klór granulátum, 1 kg

Klór granulátum, 55% klórtartalommal diklórizocianurát hatóanyaggal, gyorsan oldódik, pH értéket nem emeli.

A granulátumot TILOS fólia, vagy a műanyag burkolatú medencénél közvetlenül a vízbe szórni, mert a burkolat károsodását okozhatja.

A granulátumot műanyagkannában kell feloldani és a vízfelszínen szétlocsolni.

 

 

 

 

Maxi klórtabletta, 1 kg

Maxi klórtabletta, 90% klórtartalommal, triklórizocianursav hatóanyaggal, lassan oldódó 200 g-os tabletta.

Alkalmazása:

 • A klórszint gyorsan oldódó készítménnyel történő megfelelő beállítása után 30-35 m3 víztérfogatra 2-3db tabletta kell kéthetente. Eltérő víztérfogat esetén, időjárástól és terhelésingadozástól függően az adagolás mennyisége változhat.
 • A medencevíz klórtartalma 0,4-0,8mg/l között legyen. Fontos a megfelelő pH-érték is, az ideális pH tartomány: 7,1-7,3.
 • A tablettákat TILOS fólia, vagy műanyag burkolatú medencénél közvetlenül a vízbe dobni, mert a burkolat károsodását okozhatja. Alkalmazzon úszó adagolót.

 

 

Maxi-kombi klórtabletta 1 kg

Maxi-kombi klórtabletta, 90% klórtartalommal, algaölő és pelyhesítő adalékkal, triklórizocianursav hatóanyaggal, lassan oldódó 200 g-os tabletta.

Alkalmazása:

 • A klórszint gyorsan oldódó készítménnyel történő megfelelő beállítása után 30-35 m3 víztérfogatra 2-3 tabletta kell kéthetente. Eltérő víztérfogat esetén, időjárástól és terhelési ingadozástól függően az adagolás mennyisége változhat.
 • A medencevíz klórtartalma 0,4-0,8 mg/l között legyen. Fontos a megfelelő pH érték is, az ideális pH tartomány 7,1-7,3.
 • A tablettákat TILOS fólia, vagy műanyag burkolatú medencénél közvetlenül a vízbe dobni, mert a burkolat károsodását okozhatja. Alkalmazzon úszó adagolót.

 

Pelyhesítő folyadék 1 liter

pH-érték szabályozó vegyszerek a medencevíz helyes 7,0-7,4 értékének beállításához.

Pelyhesítő vegyszerek az opálos víz kezeléséhez.

Alkalmazása:

 • A szer 6,5 és 7,8 pH-értéknél a leghatékonyabb.
 • Töltsön a szkimmerbe 100-200 ml pelyhesítőszert.
 • Miután beleöntötte az adott mennyiséget, állítsa le a szivattyút kb. 15 percre a pehelyréteg képződéséig. Majd indítsa el a szűrést, amíg a zavarosság meg nem szűnik.
 • Ha a zavarosság nem szűnik meg, öblítsen vissza és ismételje meg a pelyhesítő szer adagolását a fenti módon.
 • A folyékony pelyhesítő szert ne öntse közvetlenül az úszómedencébe, hanem csak a szkimmeren keresztül adagolja. Kizárólag homokszűrő berendezéssel lehet használni

 

 

pH csökkentő granulátum, 2 kg

Optima pH MINUS, pH csökkentő granulátum:

Könnyen oldódó, sósavmentes, savasan reagáló granulátum a pH-érték csökkentésére. A granulátumot műanyag kannában 5-10%-os arányban fel kell oldani és a vízfelszínen szét kell locsolni.

Az ideális pH érték: 7,1-7,3.

 

 

 

Algenix Top, 1 liter

Algenix Top: Biocid vízkezelő, emelt hatásfokú algásodásgátló és algaölő hatású.

Magán és nyilvános medencékhez is.

Ez a vegyszer víz pH-értékét nem befolyásolja, de a többi vízkezelő szerhez hasonlóan csak a megfelelő  pH-tartományban (7,1-7,3 között) hatásosak igazán. Megfelelő fertőtlenítőszer szint tartásával, a konkrét vegyszer utasításaitól függően 1-2 hetente adagolva, az algásodás elkerülhető. Erős napsugárzás, felmelegedő víz, növekvő pH-érték igen kedvez az algák gyors elszaporodásának. A korszerű algaölők növelt adagolásával a már bealgásodott medencében is elpusztíthatóak az algák.

Külön ki kell emelni  még egyszer, hogy az algamentesítés csakis megfelelő fertőtlenítési eljárással kombinálva hatékony.

 

 

Vízkőkiválásgátló folyadék 1 liter

Vízkő- és fémstabilizátor

 

 

 

 

 

 

 

Téliesítő 1 liter

W UN 1760 MARÓ FOLYADÉK

Medencék átteleltetéséhez

Alkalmazás:

Vízszintet kb. 20 cm-rel eressze a befúvó elemek szintje alá. Ezt követően a kiszámított mennyiség kb. 1:10 vízzel hígitott keverékét a medencefal mentén adagolja a medencébe.

Szükséges adagolás: 20◦  d.H.

Vízkeménységig = 300 ml minden 10 m3

Vízhez 20 d.H. Vízkeménységtől = 600 ml minden 10m3 vízhez

A termék optimális keveredése esetén biztosít jó hatásfokot a medencében. Az adagolást követően 2 órán keresztül kapcsolja be vízforgató berendezését. Melegebb téli időszak esetén ajánlatos egy utánadagolás. A téliesítőszert ne adagolja kerti tóba. A téliesítőszer nem fagyállószer.  Más kemikáliákkal ne keverje! Veszélyességi-és biztonsági tanácsokat tartsa be!  A szert tartsa gyerekeknek nem elérhető helyen, állítva és zárva az eredeti dobozában,

hidegtől és napfény sugárzástól védett helyen szállítsa és tárolja!

 

 

Tablettás teszter pH / Cl méréséhez