Medence tisztítás


Milyen vegyszereket használjunk medencetisztítás során?

A kristálytiszta víztükörhöz kell fizikai és kémiai segítség egyaránt. Fizikai segítséget értünk azon, hogy a faleveleket a bogarakat akár hálóval eltávolítjuk a víz felszínéről vagy az erre hivatott vízforgató és szűrőberendezések.

Az éves takarítást a szakemberek úgy javasolják, hogy a medencénkből le kell engedni a vizet. A medencét körbe le kell mosni tiszta vízzel, vagy esetleg slaggal leveretni, ezután egy speciális szerrel zsírtalanítani kell a falakat. Ha ezzel végeztünk akkor fertőtlenítő szerrel le kell kezelni ismét a medence falait. Fontos, hogy a medence vizét vegyszeresen tisztítsuk, mert egyébként elszíneződik és elalgásodik.   Nagyon fontos a PH szabályzó, algaölő, a sótabletta, a vízkőmenetsítő. ezek segítségével csodálatosan tiszta vizet tudunk varázsolni az udvarunkba. Karban tartott medencék

Rengeteg vegyszer létezik, mint például: algagátló szer ami az elszíneződést gátolja, a felület fertőtlenítő szer ami a medence falát fertőtleníti.

Sokan használják a klórtartalmú fertőtlenítőket, ezek olcsóbbak is az átlagnál, de vannak a klór nélküli fertőtlenítő tabletták ezek drágábbak és természetesen kímélőbbek is. A szűrőbetétek cseréje is nagyon fontos a medence tisztítás során.

Mindig kellő körültekintéssel legyünk a saját magunk érdekében.

Címkék:, , , , ,